Carrefour kiest als eerste Belgische supermarkt voor de 100% recycleerbare folie van VDH Packaging Creations

Supermarktketen Carrefour was de eerste Belgische supermarkt die de stap nam richting een duurzame verpakking voor hun algehele aardappel aanbod. In samenwerking met de verpakkers en VDH Packaging Creations ontwikkelde Carrefour een volledig redesign van hun aardappelaanbod. Om naast een duurzaam product, de kwaliteit van het product, alsook zijn houdbaarheid optimaal te benutten, ontwikkelde VDH Packaging Creations samen met zijn leveranciers de “I’m Green” folie’ voor de voedingssector. Carrefour was de eerste Belgische supermarktketen, die de stap richting een duurzame toekomst nam voor hun algehele aardappelaanbod.
De “I’m Green”-folie is voor 85% gemaakt uit suikerriet en niet meer uit ruwe aardolie. Daarnaast is deze folie ook 100% recyclebaar. Het originele granulaat voor de productie van deze folie wordt gemaakt door BRASKEM. Dit is dus geen compleet “nieuwe” granulaatsoort, maar in de AGF-sector waren verpakkingen van deze folie niet eerder terug vinden. Vervolgens biedt deze plastic een oplossing op de vraag van de consument, naar het gebruik van bio- en recycleerbare verpakkingen. De verpakkers zijn overtuigd dat dit een stap in de juiste richting is.
Tot slot veranderd er voor de verpakkers weinig tot niets, aangezien technisch gezien de “I’m Green” folie geen verschillen oplevert in vergelijking met de standaard gebruikte LDPE-folie. De verpakkers moeten vervolgens geen zware investeringen dragen, omdat deze folie in principe over hun bestaande machines kan lopen. Bovendien kunnen de verpakkers er bijna alle verpakkingsvormen met simuleren. Prijstechnisch is de “I’m Green”-folie duurder dan normale LDPE folie, maar goedkoper dan laminaatfolie. Desondanks zijn dit soort verpakkingen de toekomst. “Het perfecte plaatje tussen én goedkoop én beter voor het milieu is (momenteel) nog niet aan de orde”. VDH is tevens volop bezig met de uitrol van hun “SQ Pack Paper”, een ready-to-use papierenverpakking, geschikt voor allerlei verschillende machines & producten (AGF, chocolade, kaas, ….) .
Volg VDH CONCEPT op Linkedin voor verdere ontwikkelingen. Bent u geïnteresseerd naar wat de verpakking van morgen te bieden heeft? Neem dan ten alle tijden contact op met VDH voor een vrijblijvend gesprek. Sales@vdhconcept.com 0032 3 685 06 33

Bekijk meer interessante artikels

VDH Concept

Nerviërslei 15 2900 Schoten België Tel: +32 3 685 06 33 Fax: +32 3 645 75 81 BTW BE 0887 722 224 sales@vdhconcept.com

Mail ons