Home / Aardappelverpakkingen / I’m Green

I’m Green

Om naast een duurzaam product, de kwaliteit van het product, alsook zijn houdbaarheid optimaal te benutten, ontwikkelde VDH Packaging Creations samen met zijn leveranciers de ‘I’m Green folie voor de voedingssector.

De I’m Green-folie is voor 85% gemaakt uit suikerriet en niet meer uit ruwe aardolie. Daarnaast is deze folie ook 100% recycleerbaar. Het originele granulaat voor de productie van deze folie wordt gemaakt door BRASKEM. Dit is dus geen compleet “nieuwe” folie, maar in de AGF-sector waren verpakkingen gemaakt uit deze folie niet eerder terug te vinden. Vervolgens biedt deze ‘plastic’ een oplossing op de vraag van de consument, naar het gebruik van bio- en recycleerbare verpakkingen. De verpakkers zijn overtuigd dat dit een stap in de juiste richting is.

Tot slot veranderd er voor de verpakkers weinig tot niets, aangezien technisch gezien de I’m Green folie geen verschillen oplevert in vergelijking met de standaard gebruikte LDPE-folie. De verpakkers moeten vervolgens geen zware investeringen dragen, omdat deze folie in principe over hun bestaande machines kan lopen. Bovendien kunnen de verpakkers er bijna alle verpakkingsvormen met simuleren.

N
op de rol
N
geschikt voor waaier aan producten
N
talrijke materiaalmogelijkheden
N
uitgebreide keuze in formaten
N
veel machine-mogelijkheden
N
personaliseerbaar

VDH Concept

Nerviërslei 15
2900 Schoten
België
Tel: +32 3 685 06 33
Fax: +32 3 645 75 81
BTW BE 0887 722 224
sales@vdhconcept.com

Mail ons