REEDS 35 JAAR PIONIER IN AARDAPPELVERPAKKINGEN

VDH Concept is een onderneming die reeds 35 jaar ervaring heeft in het creëren en produceren van aardappelverpakkingen en dit combineert met een sterke focus op recycleerbaarheid, innovatie, duurzaamheid en creativiteit. Heden ten dagen is recycleerbaarheid, composteerbaarheid en dergelijke hot item. Desondanks is VDH Packaging Creations reeds 13 jaar leverancier van verschillende bio-verpakkingen. Aangezien er de laatste jaren steeds strengere normen ontstaan vanuit Europa, moeten de verpakker, alsook de supermarkten zich aanpassen.

Om van recycleerbaarheid of composteerbaarheid te spreken moeten de verpakkingen voldoen aan allerlei strenge Europese normen. Eén van die eisen is het vervaardigen van de verpakking uit slechts 1 (=mono) materiaal. Deze norm, met betrekking tot het gebruik van slechts één materiaal neemt VDH erg hoog in het vaandel. Sinds een aantal jaar is VDH gefocust op het gebruik van mono materialen binnen algehele verpakkingsaanbod. Dit heeft namelijk productioneel als ecologisch enorm veel voordelen.

5 jaar geleden lanceerde VDH zijn concept genaamd de ‘SQ Pack’. Ondertussen kozen verschillende supermarktketens voor deze verpakking. SQ Pack is uniek en wordt door VDH zelf geproduceerd. In het verleden werd deze verpakking uitsluitend in LDPE gemaakt, maar sinds kort heeft het twee ideale, ecologische en toekomstgerichte varianten.