VDH Concept logo

Verhit Debat over Europese Verpakkingsverordening: Redding of Ramp voor de voedingsindustrie?

Als toegewijde volgers van ontwikkelingen in de verpakkingssector, blijven wij bij VDH continu op de hoogte van de discussies omtrent mogelijke wetgeving over verpakkingen.

Tijdens Fruit Logistica en in recente maanden hebben we gezien dat de voorgestelde Packaging & Packaging Waste Regulation (PPWR) een verhit debat veroorzaakt binnen de voedingssector, met name in de groente- en fruitsector.
Dit komt vooral door het mogelijke afschaffen van plastic verpakkingen. Hoewel er steeds meer studies zijn die aantonen dat het gebruik van plastic verpakkingen niet zo negatief is als vaak wordt gedacht, blijven sommigen bezorgd over de economische en milieucomplicaties van de voorgestelde maatregelen.
Anderen benadrukken echter de noodzaak van een allesomvattende aanpak die rekening houdt met de volledige toeleveringsketen alvorens wetten te vormen.

Ondanks de voortdurende controverse rondom de PPWR, delen wij als bedrijf en alle belanghebbenden een gemeenschappelijk doel: het vinden van duurzame oplossingen die zowel economisch als milieuvriendelijk zijn.
Een gedeeld standpunt van alle partijen wordt benadrukt als cruciaal om mogelijke schade aan voedselverspilling te voorkomen en een evenwicht te vinden tussen bescherming van het milieu en behoud van economische vitaliteit.

Bij VDH blijven we continu op de hoogte van alle ontwikkelingen in het debat om mogelijke bedreigingen of kansen te identificeren.
Aarzel niet om ons vrijblijvend te contacteren voor een telefoongesprek als u vragen heeft over de verpakkingen die u momenteel gebruikt of overweegt.