VDH Concept logo
VDH Packaging Concept - Kartonnen verpakking voor Aardappelen

Een toekomst zonder Flowpack rond kartonnen schalen

Sinds kort bieden we bij VDH Packaging Creatons 2 alternatieve verpakkingen aan voor de welgekende en veelgebruikte kartonnenschaal met flowpack daaromheen. Zo introduceren en stellen we jullie graag voor aan onze SQ PUNNETS dit zijn schalen die zonder flowpack vulgewichten van 250g tot 3kg kunnen verpakken op een ecologische, maar ook efficiënte manier.

Concreet merken we reeds een aantal jaar een enorme toename in de gebruik van kartonnen verpakkingen voor groenten en fruit.

Dit is logisch, aangezien karton ongeacht één van de meest ecologische verpakkingsmogelijkheden van het moment is. Zoals de Europese normen dat toeschrijven worden verpakkers in allerlei Europese landen verplicht om in slechts 1 materiaal (mono-material) te verpakken of is er zelfs sprake van een verbod op het gebruik van plastic voor kleine vulgewichten. Dit zorgt ervoor dat wij als leverancier alternatieven op de markt moeten ontwikkelen. Zo introduceerde we in het verleden reeds onze mono- plastic variant, SQ Pack, mono-papierenvariant, SQ Paper en sinds kort voegen we daar ook nog de SQ Punnet aan toe.

DE Sq Punnet is een 100% recycleerbare verpakking, die zonder flowpack of het gebruik van plastic ideaal is om vulgewichten van 500g – 1kg Aardappelen (kriel), maar ook andere groenten en fruit te verpakken. De klant kan vervolgens kiezen of hij de sluiting reeds vast aan zijn schaal wil voorzien of kan de schaal afsluiten door middel van een gepersonaliseerd label/etiket.

Net zoals in ons hele SQ-gamma willen consumenten graag zien wat er in de verpakking zit. Hiervoor werken we met gepersonaliseerde perforaties of stansen, in de vorm van het product of logo’s zoals de klant dit graag wenst. Op deze manier behouden we de mono-materiaal eigenschap van het karton en hoeven we geen plastic te gebruiken. Daarnaast is het mogelijk om de verpakking in alle gewenste kleurencombinaties te bedrukken voor een fraaie uitstraling. Zowel de kartonnen microgolf schalen alsook de labels bieden we sinds kort aan op de Europese markt.