VDH Concept logo
VDH Packaging Concept - I'm Green Folie Verpakking voor Zachtkokende Aardappelen

Carrefour eerste Belgische supermarkt met onze 100% recycleerbare folie

Supermarktketen Carrefour was de eerste Belgische supermarkt die de stap nam richting een duurzame verpakking voor hun algehele aardappel aanbod.

In samenwerking met de verpakkers en VDH Packaging Creations ontwikkelde Carrefour een volledig redesign van hun aardappel aanbod. Om naast een duurzaam product, de kwaliteit van het product, alsook zijn houdbaarheid optimaal te benutten, ontwikkelde VDH Packaging Creations samen met zijn leveranciers de “I’m Green” folie’ voor de voedingssector. Carrefour was de eerste Belgische supermarktketen, die de stap richting een duurzame toekomst nam voor hun algehele aardappel aanbod.
De “I’m Green”-folie is voor 85% gemaakt uit suikerriet en niet meer uit ruwe aardolie. Daarnaast is deze folie ook 100% recyclebaar. Het originele granulaat voor de productie van deze folie wordt gemaakt door BRASKEM. Dit is dus geen compleet “nieuwe” granulaatsoort, maar in de AGF-sector waren verpakkingen van deze folie niet eerder terug vinden. Vervolgens biedt deze plastic een oplossing op de vraag van de consument, naar het gebruik van bio- en recycleerbare verpakkingen. De verpakkers zijn overtuigd dat dit een stap in de juiste richting is.

Tot slot verandert er voor de verpakkers weinig tot niets, aangezien technisch gezien de “I’m Green” folie geen verschillen oplevert in vergelijking met de standaard gebruikte LDPE-folie. De verpakkers moeten vervolgens geen zware investeringen dragen, omdat deze folie in principe over hun bestaande machines kan lopen. Bovendien kunnen de verpakkers er bijna alle verpakkingsvormen met simuleren. Prijstechnisch is de “I’m Green”-folie duurder dan normale LDPE folie, maar goedkoper dan laminaatfolie. Desondanks zijn dit soort verpakkingen de toekomst. “Het perfecte plaatje tussen én goedkoop én beter voor het milieu is (momenteel) nog niet aan de orde”. VDH is tevens volop bezig met de uitrol van hun “SQ Pack Paper”, een ready-to-use papieren verpakking, geschikt voor allerlei verschillende machines & producten (AGF, chocolade, kaas, ….).

Volg VDH CONCEPT op Linkedin voor verdere ontwikkelingen. Bent u geïnteresseerd naar wat de verpakking van morgen te bieden heeft? Neem dan ten alle tijden contact op met VDH voor een vrijblijvend gesprek.

Sales@vdhconcept.com

0032 3 685 06 33